Coronavirus
A guide for your business

Kies de juiste technologie voor uw heftrucks

Kies de juiste technologie voor uw heftrucks

Verbonden blijven is essentieel als u in een snelle omgeving werkt. Met de juiste technologie kunt u de bedrijfskritische processen makkelijk beheren.

 • U kunt taken in real-time toewijzen en schema's wijzigen
 • Gegevens over uitgevoerde taken kunnen onmiddellijk worden verzonden, zonder dat er papieren checklists nodig zijn
 • Real-time voorraadberekeningen zijn nauwkeurig en snel
 • U bespaart tijd en voorkomt auditfouten
 • Personeel en middelen worden efficiënt en effectief ingezet

Maar de juiste technologie kiezen is niet eenvoudig. Daarom hebben wij vijf belangrijke vragen opgelijst die u zich moet stellen om te ontdekken welke mobiele computers geschikt zijn voor u.

Vraag 1

Vaste heftruckcomputers of mobiele apparaten?

Uw heftrucks moeten stuk voor stuk één keer per jaar een paar uur uit gebruik worden genomen voor gepland of ongepland onderhoud.

Als u vaste computers gebruikt, is de computer op dat moment ook buiten gebruik. En als de computer moet worden gerepareerd, onderhouden of geüpdatet, kan de heftruck niet worden ingezet.

Indien u een groot heftruckpark heeft, kunt u zo honderden werkuren verliezen – en dat betekent tijd- en geldverspilling.

Met een fully-rugged tablet of notebook-pc is hier geen sprake van. Tijdens het onderhoud kunnen apparaten in een ander voertuig worden gebruikt, zodat ze steeds inzetbaar zijn. En als de tablet of notebook zelf onderhoud nodig heeft, kan deze gemakkelijk worden vervangen.

Voor een nog grotere uptime wordt het Panasonic-assortiment van fully-rugged tablets en notebook-pc's ondersteund met gespecialiseerde docks die zijn voorzien van VESA-montageplaten. Zo kunnen ze eenvoudig en veilig naar een andere houder en naar een ander voertuig worden verplaatst.

Lees meer over heftrucktechnologie met TOUGHBOOK

Download onze heftruckbrochure en ontdek het volledige gamma van TOUGHBOOK-apparaten, docking- en montageoplossingen en accessoires.

Download de brochure

Vraag 2

Consumentenapparaat of rugged specialist?

Het kan aantrekkelijk lijken om te kiezen voor consumentenapparaten, want we zijn er zo aan gewend in ons dagelijkse leven.

Maar consumentenapparaten zijn niet ontworpen voor uitdagende werkomgevingen. Ze beschikken niet over de stevigheid, aansluitmogelijkheden, weersbestendigheid of flexibele configuratiemogelijkheden die uw organisatie nodig heeft. U komt er dan al snel achter dat uw oorspronkelijk investering in ICT waardeloos is.

Apparaten zoals TOUGHBOOK-tablets en -notebook-pc's zijn echter anders. Zij bieden immers vele rugged functies, zoals...

 • Valbestendigheid en bescherming tegen binnendringen van stof, perfect voor magazijnomgevingen
 • Touchscreens die met handschoenen en in de regen bediend kunnen worden
 • Bescherming tegen schokken die voldoet aan militaire criteria en die de slechte ophanging van heftrucks aankan
 • Extreme temperatuurbestendigheid, gebouwd voor koude omstandigheden in magazijnen

Vraag 3

Naar welke functionaliteiten moet u kijken?

De nieuwste technologie

Flexibiliteit en robuustheid mogen nooit leiden tot een compromis op het gebied van technologische prestaties. Bedrijven moeten de flexibiliteit hebben om te kiezen tussen de nieuwste Windows- en Android™-besturingssystemen en de meest actuele Intel®-processoren.

Gespecialiseerde ondersteuning en services

Van ontwerp en installatie tot doorlopend onderhoud, gebruikerstraining en garantie: bij uw apparaten moet een volledig pakket voor technische ondersteuning worden geleverd, om een eventuele dure downtime tot een minimum te beperken.

Geoptimaliseerde connectiviteit

Uitstekende draadloze connectiviteit betekent ononderbroken toegang tot essentiële voorraadinformatie, leveringsschema's en communicatie, en de mogelijkheid om onderweg gegevens te registreren en te delen. Overweeg bij het kiezen apparaten die een combinatie bieden van LAN, draadloos LAN, Bluetooth, WWAN (3G/4G) en GPS.

Volledige software-integratie

Apparaten zijn meer dan de som van hun hardwareonderdelen. Apparaten zoals TOUGHBOOK bieden optionele integratie met waardevolle bedrijfsoplossingen, zoals terminalemulatiesoftware, Omnia voor softwaretoepassingen op maat voor voorraadbeheer inclusief spraakbesturing, en schermblanking, waarmee toegang tot het scherm automatisch wordt beperkt als het voertuig in beweging is.

Vraag 4

Wat is het goede model?

Kleine handheld, tablet of converteerbare notebook? Windows- of Android™-besturingssysteem? Gekantelde barcodescanner op de achterkant, pen voor handtekeningen en USB-toetsenbord? Diagnose, connectiviteit of beveiligingssoftware?

Bij Panasonic weten we dat besturingssystemen, schermgrootte, wifi-connectiviteit en dockingsysteem/accessoiresystemen allemaal belangrijke factoren zijn waarmee u rekening moet houden. Daarom vindt u hier een korte gids met een aantal modellen uit ons assortiment die het meest geschikt zijn voor heftruckwerk.

TOUGHBOOK G1

 • Mounting Bracket
 • Software recommendation
 • Etc.
Meer informatie

TOUGHBOOK M1

 • Mounting Bracket
 • Software recommendation
 • Etc.
Meer informatie

TOUGHBOOK N1

 • Mounting Bracket
 • Software recommendation
 • Etc.
Meer informatie

TOUGHBOOK 20

 • Mounting Bracket
 • Software recommendation
 • Etc.
Meer informatie

Vraag 5

Heeft u de juiste docks?

Net als uw apparaten moeten uw heftruckdockings en -houders ook volledig robuust zijn en een totale en veilige oplossing bieden die gemakkelijk kan worden overgezet naar een andere heftruck.

De fully-rugged en uitgebreide dockingoplossingen van Panasonic zijn ergonomisch ontworpen en grondig getest en zijn een perfecte aanvulling op onze TOUGHBOOK-apparaten. Van het type houder tot het type bevestiging en het type docking en apparaat: wij zorgen ervoor dat u de perfecte oplossing krijgt, afgestemd op uw exacte behoeften.

 • Kies de beste plaatsing voor uw houders – inclusief zijbalk, overhead en windscherm
 • Voldoe aan alle veiligheidsvoorschriften – onze dockingoplossingen zijn gecertificeerd volgens Europese gezondheids- en veiligheidswetgeving
 • Ga elke werkuitdaging aan – onze dockings en houders op maat zijn getest volgens de TOUGHBOOK-normen voor trilling, luchtvochtigheid en temperatuur
 • Kies uit kant-en-klare opties waarbij de compatibiliteit met bestaande apparatuur mogelijk is
 • Ontwerp indien nodig houders en bevestigingen op maat

Bespreek uw heftruckapparatuur met TOUGHBOOK

Nu u heeft nagedacht over de vijf belangrijkste vragen kunt u ze in detail bespreken met een TOUGHBOOK-heftruckspecialist.

Wij bekijken de beschikbare opties met u en onderzoeken met u wat het beste werkt voor uw organisatie.

Contacteer ons voor advies

Belangrijke informatie

Sweden’s leading window manufacturer Elitfönster, uses TOUGHBOOK for more flexible warehousing

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit suspendisse varius enim in eros elementum tristique.

Meer informatie
Dorset & Wiltshire fire and rescue service utilises Panasonic rugged solution for the frontline

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit suspendisse varius enim in eros elementum tristique.

Meer informatie

Wilt u onze TOUGHBOOK-oplossingen voor andere sector ontdekken?

Bekijk onze gespecialiseerdeoplossingen voor andere sectoren.

Bespreek uw heftruckapparatuur met TOUGHBOOK

Wij bekijken de beschikbare opties met u en onderzoeken met u wat het beste werkt voor uw organisatie.

Meld u aan voor de Toughtalk-community, waarin wij u per e-mail/post /telefoon informeren over onze producten, diensten en relevante ontwikkelingen en trends, die interessant voor u kunnen zijn†


Door het verzenden van dit formulier, gaat u akkoord met ons privacybeleid‡

Sluiten