Coronavirus
A guide for your business

Gör rätt teknikval för dina gaffeltruckar

Gör rätt teknikval för dina gaffeltruckar

Arbete i en miljö med högt tempo ställer stora krav på anslutning. Med rätt teknik är det enkelt att hantera verksamhetskritiska uppgifter.

 • Jobb kan tilldelas och scheman justeras i realtid
 • Uppgifter om jobbkomplettering kan överföras omedelbart utan något behov för papperskopior
 • Lagerberäkningarna i realtid är korrekta och snabba
 • Tid sparas in och granskningsfel elimineras
 • Personal och resurser används effektivt

Men det är ingen lätt uppgift att välja rätt teknik. Vi har därför satt ihop fem avgörande frågor att ställa innan du bestämmer dig för vilken mobil datoranvändning som bäst passar dina behov.

Fråga 1

Fasta gaffeltruckdatorer eller mobila enheter?

Vid något tillfälle varje år kommer var och en av dina gaffeltruckar att sättas ur drift under ett antal timmar på grund av planerad service eller oplanerat underhåll.

Om du har fasta datorer kommer även dessa att sättas ur drift när detta händer. På samma sätt blir själva gaffeltrucken oanvändbar när datorn behöver repareras, servas eller uppdateras.

Utspritt över en stor maskinpark kan detta innebära att du förlorar hundratals arbetstimmar – och det innebär slöseri med tid och pengar.

Dessa problem försvinner dock omedelbart när du har en full-ruggad surfplatta eller bärbar dator. Eftersom enheter kan flyttas mellan fordon vid serviceunderhåll behöver driften aldrig avbrytas. Och när själva surfplattan eller den bärbara datorn behöver underhåll kan den enkelt bytas ut.

För ännu bättre drifttid stöds Panasonics utbud av full-ruggade surfplattor och bärbara datorer av specialiserade dockningsstationer med VESA-monteringsplattor. Detta innebär att de enkelt och säkert kan flyttas från fäste till fäste och fordon till fordon.

Läs mer om gaffeltruckteknik med TOUGHBOOK

Hämta vår gaffeltruckbroschyr och upptäck hela sortimentet av TOUGHBOOK-enheter, docknings- och monteringslösningar samt tillbehör.

Hämta broschyren

Fråga 2

Konsumentenhet eller robust specialist?

Det kan vara frestande att köpa in konsumentenheter, eftersom vi ständigt använder dem i vardagen.

Men konsumentenheter är inte byggda för tuffa arbetsmiljöer. De har inte den hållbarhet, anslutningsbarhet, flexibilitet och tålighet för olika väderlekar som din verksamhet kräver. Du kommer ganska snart att inse att pengarna du betalade för din första IKT-lösning var bortkastade.

Enheter som TOUGHBOOK-surfplattor och bärbara datorer är dock annorlunda. Bland många robusta funktioner erbjuder de till exempel

 • fallsäkerhet och dammskydd, perfekt för lagermiljöer
 • pekskärmar som kan användas med handskar och i regn
 • vibrationstålighet i militärstandard som klarar av dålig gaffeltruckfjädring
 • extrem temperaturtålighet, byggd för kalla lagerförhållanden.

Fråga 3

Vilka funktioner bör du leta efter?

Den senaste tekniken

Flexibilitet och robusthet får aldrig betyda att den tekniska prestandan komprometteras. Företag ska ha möjlighet att välja mellan de senaste Windows- och Android-™-operativsystemen och de mest aktuella Intel®-processorerna.

Specialistsupport och specialisttjänster

Från utformning och installation till löpande underhåll, användarutbildning och garantier ska dina enheter levereras med ett komplett tekniskt supportpaket för att minimera eventuella kostsamma driftstopp.

Optimerade anslutningsmöjligheter

Överlägsen trådlös anslutning innebär oavbruten tillgång till viktig lagerinformation, leveransschemaläggning och -kommunikation samt möjligheten att samla in och dela data på språng. När du väljer enheter ska du leta efter de som erbjuder kombinationer av LAN, trådlöst LAN, Bluetooth, WWAN (3G/4G) och GPS.

Fullständig programvaruintegrering

Enheter är mer än summan av sina maskinvarudelar. Enheter som TOUGHBOOK erbjuder valfri integrering med ovärderliga företagslösningar, såsom programvara för terminalemulering, Omnia för skräddarsydd programvara för lagerhantering inklusive röststyrning och skärmsläckning som automatiskt begränsar åtkomsten till skärmen medan fordonet är i rörelse.

Fråga 4

Vilken modell är den rätta?

En liten handdator, surfplatta eller konverterbar dator? Windows- eller Android™-operativsystem? Vinklad bakre streckkodsläsare, signaturpenna och USB-tangentbord? Diagnostik, anslutningsbarhet eller säkerhetsstärkande programvara?

På Panasonic förstår vi att operativsystem, skärmstorlek, Wi-Fi-anslutningsbarhet och dockningssystem/tillbehörsekosystem är viktiga faktorer att beakta. Här är en snabbguide till några av modellerna i vårt sortiment som är bäst lämpade för gaffeltruckar.

TOUGHBOOK G1

 • Mounting Bracket
 • Software recommendation
 • Etc.
Läs mer

TOUGHBOOK M1

 • Mounting Bracket
 • Software recommendation
 • Etc.
Läs mer

TOUGHBOOK N1

 • Mounting Bracket
 • Software recommendation
 • Etc.
Läs mer

TOUGHBOOK 20

 • Mounting Bracket
 • Software recommendation
 • Etc.
Läs mer

Fråga 5

Har du rätt dockningsstationer?

Precis som dina enheter bör även dina gaffeltruckar och fästen vara full-ruggade och erbjuda en heltäckande och säkerhetskompatibel lösning som enkelt kan flyttas mellan gaffeltruckarna.

Panasonics full-ruggade och heltäckande dockningslösningar för gaffeltruckar är ergonomiskt utformade och noggrant testade och kompletterar våra TOUGHBOOK-enheter perfekt. Vi hjälper dig att uppnå en perfekt lösning som är skräddarsydd efter dina exakta behov, från monteringstyp och fästtyp till docknings- och enhetstyp.

 • Välj den bästa placeringen för dina fästen – inklusive montering på sidopaneler, tak och vindruta
 • Uppfyll alla säkerhetsbestämmelser – våra dockningslösningar är certifierade i enlighet med europeisk hälso- och säkerhetslagstiftning
 • Tackla alla arbetsutmaningar – våra skräddarsydda dockningsstationer och fästen är testade i enlighet med TOUGHBOOK-standarder för vibration, luftfuktighet och temperatur
 • Välj bland standardalternativ där bakåtkompatibiliteten möjliggör integrering med befintlig teknik
 • Designade och skräddarsydda fästen vid behov

Diskutera gaffeltruckteknik med TOUGHBOOK

Nu när du har funderat över de fem viktiga frågorna – varför inte diskutera saker i lite mer detalj med en TOUGHBOOK-gaffeltruckspecialist?

Vi kan gå igenom de alternativ som är tillgängliga för dig och hjälpa dig att förstå vad som fungerar bäst för din verksamhet.

Boka rådgivning

Viktig information

Sweden’s leading window manufacturer Elitfönster, uses TOUGHBOOK for more flexible warehousing

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit suspendisse varius enim in eros elementum tristique.

Läs mer
Dorset & Wiltshire fire and rescue service utilises Panasonic rugged solution for the frontline

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit suspendisse varius enim in eros elementum tristique.

Läs mer

Vill du utforska en annan TOUGHBOOK-sektor?

Ta en närmare titt på våra specialistlösningar inom andra branscher.

Diskutera gaffeltruckteknik med TOUGHBOOK

Vi kan gå igenom de alternativ som är tillgängliga för dig och hjälpa dig att förstå vad som fungerar bäst för din verksamhet.

Registrera dig om du vill vara med i Toughtalk Community så hör vi av oss via e-post/post/telefon med information om våra produkter, tjänster och annat som vi tror kan vara av intresse för dig†


Genom att skicka in detta formulär, godkänner du vår integritetspolicy‡

För nära